Leon Terefeńko urodzony w Lesku 1950r-1990 uprawiajacy podnoszenie ciezarow zaczynal kariere w Lesku pozniej w Ustrzykach ,WKS "Flota" Gdynia gdzie osiagal najwieksze sukcesy.Leon TEREFEŃKO ustanowił rekord Europy juniorów w wyciskaniu w kategorii do 60 kg. W roku 1971 zdobyl tytul mistrza Polski w kategori seniorów.
Mam prosbe jezeli ktos ma wiecej wiadomosci o lonku to prosze sie podzielic
Ostatnio zmieniony przez igaska 2008-02-22, 20:03, w całości zmieniany 1 raz
Pewnie nie wniosę za wiele do tematu ale swego czasu po mieście z wycinkami z gazet "latał" słynny leszczanin Marian G. sławiąc imię "Lonka"... wstyd mi się przyznac ale ja wtedy jeszcze nie wiedziałem o tym panu oraz jego osiągnięciach Otrzymałem nawet kserokopię z jednej z gazet, w której to właśnie pisało o "leskim siłaczu". Tak sobie myślę, że może by zaczepił znów pana Mariana i wypytac o więcej szczegółów, najlepiej z dyktafonem, gdyż ów leszczanin znany jest ze swoich opowieści pozdrawiam serdecznie!!
_________________ ... świece, race i niejedna flaga - to my robimy ten cały "bałagan"...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum